21
Dec
06

Zdarma

Kako uvek imam problem da smislim naslov za novi post odlucio sam da ga koristim kao podsetnik za razne ceske reci i izraze. Citaocima dobro dodje za ucenje novih reci a meni za podsecanje kada zaboravim (znaci stalno :)). Dakle, danas imamo jednu veoma bitnu rec koju je jako korisno znati:

zdarma – besplatno, gratis

Primer: Uvek je lep osecaj osujetiti prodavce u pokusaju da vam ne daju nesto sto vam sleduje ‘zdarma’, zar ne? :)

OskarDanas sam razmisljao sta je to u Srbiji sto mi najvise nedostaje. Naravno, na prvom mestu su pas, porodica i prijatelji, o tome ne vredi ni raspravljati. Ali nikad necete pogoditi sta je to na drugom mestu. Ne, nije srpski jezik. I ne, nije jogurt (ovde imaju lepsi :) mada ukusi se razlikuju :)). Nije ni burek. (mmm, burek :)) Dakle, ono sto mi nedostaje vise od svega toga je SBB-ov DC hub. Prosto sam zanemeo kada su se moji najcrnji strahovi obistinili, kada sam dosao ovde i video da ne mogu da se konektujem. Do djavola sa vama, bezdusni administratori SBB-a!! (svi osim Dzonija :)) (dramska pauza) Logicno je da ne dopustaju da ga koriste korisnici ostalih provajdera, ali majku mu, mogli bi da naprave ustupak za nas pecalbare kojima matica toliko nedostaje. :) Sta cu sad bez svog glavnog izvora muzike i filmova jos uvek nisam smislio ali bice tesko naci zamenu. shmrc shmrc

E da, nismo se pohvalili. Marica je dobila ponudu za posao od Honeywell-a. Sta konkretno moci cete vise da procitate na njenom blogu jer meni, nazalost, masinstvo nije jaca strana, tako da nisam nista razumeo :)

Sto se mojih novosti tice, pre par nedelja sam konacno poceo sa konkretnim radom, prosao sam kroz H5875S kurs za HP-UX, poceo sam da ucim C. I tako, nista posebno novo. :) Za novu godinu definitivno necemo za Prag. Ne zato sto hocemo da stedimo (boze sacuvaj :)), nego zato sto smo zakljucili da ce biti prevelika guzva. Tako da cemo najverovatnije sledeci (bozicni) vikend provesti tamo. No, otom potom. :)

I za kraj ovog posta, da ne kvarimo multimedijalnu tradiciju bloga, evo jedna lepe pesme (skinute naravno sa SBB hub-a shmrc :’( ) Pero Defformero – Srca Tvoga Plam.