11
Nov
06

Marlenka

Eto, prodje i prva nedelja na poslu. Nakon uvodnih predavanja i upoznavanja kroz “Welcome days-e” otisli smo na kurs “Customer Satisfaction and Problem Determination”.Svetac :) Da, znam, i meni je zvucalo smor. :) Ali se kurs pokazao kao vrlo interesantan i koristan. Naucili smo razne tehnike komuniciranja sa razlicitim vrstama klijenata kao i znacaj saradnje izmedju timova u firmi, i sl. Kurs bi bio jako dosadan da nismo imalu odlicnog predavaca koji je sve pokazivao kroz praksu, tj. kroz svakakve drustvene igre. Na primer, timski rad smo ucili praveci kulu od papira, podeljeni u dva tima. Bilo je simpaticno kako su timovi radili na potpuno razlicite nacine. Prvi tim je prvo seo, razmislio, pa tek onda u miru i redu poceo da pravi kulu. I to uglavom tako sto je jedan radio a ostala trojica gledali. Dok je tim u kome sam ja bio odmah poceo da pravi kulu menjajuci i izmisljajuci resenja u hodu. I to uz jasnu podelu zaduzenja i uz konstantnu galamu i sale. Naravno, nasa kula je bila mnogo lepsa. :)))) Predavac je sve to snimao tako da smo na kraju mogli da pogledamo metode oba tima. Odmah je bilo jasno da je najbitnija stvar bila podela uloga u timu. I naravno zabava tokom posla. :)

Neko je prokomentarisao “Ne mogu da verujem da nas IBM placa za ovo!” Medjutim, ja mislim da je kurs bio jako poucan i zabavan ako nista drugo. :)

Nakon ovog uvoda ocekuju me dosta ozbiljniji kursevi. Sledeci bi trebalo da bude SA-202 “Advanced System Administration for the Solaris 10 Operating System” i AU16G “AIX 5L System Administration II: Problem Determination”. A za nesto kasnije je zakazan kurs o AIX HACMP (AIX klasteru) koji zeljno iscekujem. :)

Internet kuci jos uvek nemamo. Bili su juce da nas prikace ali izgleda da nesto nisu dobro uradili jer kablovski modem nece da se konektuje. (BTW, koriste iste modeme kao i SBB. :) Sad moramo da cekamo utorak da posalju nekog da vidi u cemu je problem. Ovde imaju neke cudne polise koje se ticu brzine. Recimo, najmanji paket je 1Mbps download i 100kbps upload. Ali to samo vazi dok ne probijes 2GB, bilo download-a bilo upload-a. Nakon toga te spustaju na 256kbps/64kbps. Lepa strana je cena, jer takav paket kosta samo 600 dinara mesec dana. A to je oko tri puta manje od SBB-ovog paketa od 256kbps-a. A uz to ne moras da placas kablovsku televiziju ako neces, mozes da uzmes samo internet.

Top nad Brnom


1 Response to “Marlenka”


  1. 1 Gaja Apr 2nd, 2007 at 9:07 pm

    Molila bih Vas da mi se javite na mail,vezano za posao u IBM-u,unaprijed hvala.Srdacan pozdrav!
    Branislava

Comments are currently closed.