03
Nov
06

Sneg, opet… :)

Ako je neko pomislio da je ovo slika sa Severnog Pola prevario se. :) Ovo je slika iz Tehnickog Parka u Brnu, slikana jutros negde oko 8h. Donja slika je slika identicnog mesta samo slikana par sati kasnije. :) Promena je zapanjujuca. :)

MecavaInace danas mi je bio prvi dan na poslu. Celo radno vreme smo proveli slusajuci razna predavanja o tome kako treba da budemo ponosni sto radimo za firmu koja je izmenila svet, o raznim ‘do and don’t do’-ovima, o svakakvim benefitima koje imamo, i sl. Sve u svemu dosta zamorno. A takva ce biti i sledeca dva dana. Medjutim, ono sto me je odusevilo je entuzijazam predavaca i zaposlenih uopste. Prosto sijaju od zelje da vam pomognu. Mozda zato sto se na nasim licima vidi zbunjenost, a mozda cak i strah u pocetku. A i verovatno zato sto su i oni u skorije vreme to isto doziveli. Od ~1800 zaposlenih, koliko ih trenutno ima u IBM GSDC-u, 1500 je doslo u zadnjih godinu i po dana.

Koliko sam uspeo da primetim iz razgovora sa svojim menadzerom, nasmejanim francuzom po imenu Kristof, i kolegama iz tima u kome cu biti, cini mi se da vlada vrlo zdrava i opustena atmosfera. No, to cemo videti tek kad budem stvarno poceo da radim. A to ce biti nakon 2-4 meseca obuke. :)

Inace, ako ste primetili prestao sam da koristim “nasa” slova. U pocetku sam hteo da u duhu pravog srBskog gastarbajtera sirim duh patriotizma i srbstva na svaki moguci nacin, ali sam se brzo smorio. :) Od sad, nadalje i ubuduce obecavam da necu ni pokusavati tako nesto. :)